Ongelmakoirat

 

Käyttäytyykö koirasi tavalla, jonka koet ongelmalliseksi? 

Usein nämä ongelmat ovat ”koiran maailmassa” niiden normaalia toimintaa (esimerkiksi paimenkoirien pyörien paimentaminen), mutta meidän ihmisten näkökulmasta tämä rotutyypillisen käytöksen toteuttaminen ei sovellu meidän maailmaamme. Ongelmia voi olla esimerkiksi joidenkin paikkojen tai asioiden pelkääminen, eroahdistus, hihnakäytös, pakkomielteinen /hyperaktiivinen käytös, aggressiivinen käytös muita eläimiä / ihmisiä kohtaan, ja niin edelleen.

Koiran käytöshäiriöiden taustalla voi olla monia syitä. Tmi Iloinen eläin lähtee miettimään yhdessä sinun kanssasi ratkaisuja ongelmatilanteeseen. Ensimmäisellä käynnillä kartoitetaan koiran elämäntilanne tekemällä laaja hyvinvointikartoitus, ja pohditaan syitä käytökselle. Myös terveydelliset asiat otetaan huomioon, sillä joskus käytösongeman taustalla voi olla koiran kipu. Tämän vuoksi yhteistyökumppaniksi liittyy tarvittaessa myös eläinlääkäri, joka pystyy sulkemaan pois terveydelliset seikat, sillä kipu vaikuttaa koiran käytökseen, eikä sairasta koiraa voida kouluttaa.

Alkukartoituksen jälkeen siirrytään eläimen elämänlaadun parantamiseen ja tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Saatuamme koiran hyvinvointiin vaikuttavat tekijät (mm. liikunta, aktivointi, ruokinta, terveys, lepo), tasapainoon, siirrytään kouluttamiseen.

Tmi Iloinen eläin ei suosi ”pika-ratkaisuja”, sillä ne eivät useinkaan kanna kovin pitkälle. Käytöshäiriöiden hoidossa Iloinen eläin pyrkii löytämään käytöksen taustalla vaikuttavan syyn, jotta ongelmakäytös saataisiin hoidettua ja koiran (ja omistajan) elämänlaatua parannettua.

Käytöshäiriöitä hoidettaessa omistajien on sitouduttava prosessiin, ja oltava valmiita uhraamaan aikaansa ongelman hoitamiseksi. On kuitenkin hyvä muistaa, että muutaman kuukauden tiukka harjoittelu voi tuoda helpotuksen koko koiran loppuiäksi, joten panostus ei ole turha. Koko perheen on oltava valmis sitoutumaan sovittuihin asioihin. Vain johdonmukaisesti yhteiesti laadittuja sääntöjä noudattamalla voidaan saada haluttuja tuloksia aikaiseksi.

Käytösongelmia hoidettaessa vastaanotto tapahtuu  asiakkaan kotona. Tämän vuoksi hintaan tulevat myös kilometrikorvaukset.

Ensimmäisen kerran hintaan kuuluu hyvinvointikartoituksen tekeminen ja hoitosunnitelman laatiminen. Hoitoprojektin harjoitusten kirjallinen materiaali kuuluu myös hintaan, sekä luonnollisesti prosessin seuranta ja arviointi. 

 

Hinta: 1.6.2015 alkaen ensimmäinen käynti 55€. Kesto noin 1,5  tuntia.

Seuraavat käynnit: 30€ /krt (kesto 40min, sisältää kirjalliset ohjeet)

+kilometrikorvaukset 

Lopullinen hinta määräytyy yksilöllisesti sen mukaan, miten vaativa koiran käytöshäiriö on, eli miten pitkän ajan prosessi vie. Koko koulutus (mukaanlukien ensimmäinen käynti) laskutetaan yhdessä erässä, ja asiakas saa ensimmäisellä käynnillä tilisiirtolomakkeen maksamista varten. Huom! Jos asiakas peruu tilaamansa koulutuksen kesken hoitoprosessin, on hän velvollinen suorittamaan puolet koulutuspaketin hinnasta.